Black Jack är ett spel som har enkla regler. Det gör att alla kan spela Black Jack, oavsett om man har stor vana i att spela spel sedan tidigare eller inte. Man spelar Black Jack endast mot dealern. Det gör att det inte spelar någon som helst roll vilka de övriga spelarna är. Man spelar ju ändå inte mot dem. Man kan alltså spela vid samma bord som väldigt erfarna spelare utan att för den sakens skull ha sämre vinstmöjligheter än om man bara hade spelat mot nybörjare. Eftersom man enbart spelar mot dealern så spelar det heller ingen roll hur många andra spelare som sitter runt spelbordet. Det blir inte sämre vinstchanser för att det är tio andra spelare än om det är bara en annan spelare.

Närmast 21 vinner
Black Jack går ut på att man ska få poängsumman 21 eller komma så nära som möjligt utan att hamna över 21. Man spelar bara mot dealern och det innebär att den som får den bästa poängsumman, antingen spelaren eller dealern, vinner. Det kan också bli oavgjort, vilket kallas för Push. Hamnar man över 21 så blir man ?tjock? och då är spelomgången slut.

Spelas med vanlig kortlek
Black Jack spelas med en eller flera vanliga kortlekar bestående av 52 kort. Korten är dock inte värda lika mycket som de är värda i många andra spel. De kort som är märkta 2-10 har sina vanliga värden. Men de klädda korten, knekt, dam, kung, är värda 10. Ess är värt antingen ett eller 14, beroende på vad som funkar bäst i den aktuella situationen.

Såhär går spelet till
Spelet inleds med en satsningsrunda. Därefter erhåller såväl spelaren som dealern två stycken kort. Dealerns ena kort är öppet, det andra är dolt. Spelarens kort är dolda. Skulle man råka få 21 direkt på första given så har man fått en naturlig Black Jack och då har man vunnit. Om man nu inte har fått det så fortsätter spelet genom att dealern frågar ifall man vill ha ytterligare ett kort. Man bestämmer själv när man vill stanna spelet. Dealern däremot har en specialregel. Om han får en poängsumma på 17 eller mer måste han stanna. Får han 16 eller mindre måste han ta ytterligare ett kort. Så fortsätter spelet tills spelaren väljer att stanna eller tills någon av spelaren eller dealern blir tjock. Under spelets gång sker också fler satsningsrundor.