Lär dig olika blackjack-varianter

Blackjack tillhör ett av de mest populära spelen såväl på fysiska kasinon som på internet. På grund av sin popularitet utvecklas spelet därför hela tiden och det uppfinns nya varianter hela tiden. Dessa varianter bygger på grunderna i blackjack där det gäller att landa på 21 eller så nära att banken förlorar, men de kan ha skillnader i hur spelet spelas. Det är därför spelet också benämns som just 21.

Super fun 21


Här sker en omgång med insatser innan själva spelet börjar spelas. Det finns också en större skillnad och det är att spelaren har möjlighet att dubbla insats, lägga sig eller att stanna på vilka två kort som helst. Utbetalning för vinst med blackjack med ruter är 2 mot 1.

Spanska 21


Spanska 21 är också känd som Spanska Blackjack. Här tas alla 10:or ut från kortleken och leken som är kvar har därför 48 kort. Det finns också varianter i spelet där det går att få extra utbetalningar.


Vegas Strip


Om dealern får ett ess eller 10 poängskort måste kontroll av blackjack utföras direkt innan det är spelarens tur. Det är tillåtet att splitta tre gånger, och dubbla med undantag för om man får ett ess. Då är det bara tillåtet en gång. En split av ess i kombination med 10 poängskort får inte räknas som blackjack.


Pontoon


Detta spel är den populäraste versionen av blackjack, åtminstone om man spelar blackjack i Australien eller i Asien. Denna variant påminner om Spansk Blackjack. Ess har värdet ett i en dubblingshand.


Kinesisk blackjack


Denna variant spelas ofta i Sydostasien och spelas av nästan alla under Kinesiska Nyåret. I denna version måsta alla händer nå 16 eller mer. Dealern har valet att visa en spelares hand och sedan ta nytt kort innan man går vidare till de andra spelarna. Den här varianten är förmodligen den som skiljer sig mest mot traditionell blackjack.


Europeisk blackjack


Spelas med fyra kortlekar. Om dealern har ess kan försäkring mot blackjack köpas. Det är också vanligt att det är en insatsrunda innan spelet startar.